Nina Bien

Nina Bien – Très Bien Coaching 

Nina Bien

Nina Bien

Sinds mijn jonge jaren spelen paarden een rol in mijn leven. Als tiener kwam ik in aanraking met nieuwe manieren van omgaan met paarden, en begon het besef te groeien dat paarden veel meer zijn dan dieren waar je op kan rijden.

20 jaar geleden leerde ik mijn draver Rex kennen. Zijn aparte karakter stelde me lang voor raadsels, en zette me er steeds weer toe aan om mijn omgang met paarden onder de loep te nemen. Wat ik tijdens dat proces over mezelf te weten kwam is van grote waarde gebleken voor mijn persoonlijke en professionele leven.

Als paardencoach hoop ik andere mensen in soortgelijke processen te kunnen begeleiden, zodat ze kunnen ervaren hoe paarden je inzicht kunnen bieden in denk- en gedragspatronen, en hoe je deze informatie effectief in kan zetten om je eigen leven en dat van je naasten duurzaam te verbeteren.
Rex, inmiddels 32, coacht nog vol plezier en wijsheid mee!

Achtergrond Informatie

P1010796In 2006 studeerde ik cum laude af als Biologisch Psycholoog. Daarnaast volgde ik diverse opleidingen/workshops om me te ontwikkelen tot veelzijdig, no-nonsense paardencoach.

Zo rondde ik in 2014 de opleiding tot Paardencoach van het Centrum voor Paardencoaching af. Daarnaast nam ik deel aan diverse workshops en bijscholingen, van o.a. Linda Kohanov en Educatief Centrum Keulseweg. Ook verdiepte ik me in Geweldloze Communicatie (ook wel Verbindende Communicatie genoemd) en daaruit voortvloeiende professionele, opvoedkundige en pedagogische toepassingen.

In 2011 promoveerde ik in de Cognitieve Neurowetenschappen. Naast het coachen doe ik onderzoek naar de werking van de hersenen en geef universitair onderwijs aan studenten Psychologie, o.a. op het vlak van (wetenschaps)communicatie.

Specialisatie Paardencoaching

Ik werk met onze paarden graag mee aan P1010667persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken van kinderen en volwassenen. Très Bien werkt pragmatisch en no-nonsense; wat paarden ons laten zien over onszelf is op zichzelf krachtig genoeg, en behoeft wat mij betreft geen bovennatuurlijk kader. Spiritualiteit en esotheriek passen minder in dit beeld.

Très Bien werkt zoveel mogelijk evidence-based, oftewel gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke bevindingen. Ik volg de relevante onderzoeksgebieden op de voet, en weet als onderzoeker hoe wetenschappelijke informatie vertaald kan worden naar de praktijk.

Onze paarden

DSCF1613Très Bien werkt met coachpaarden uit eigen kudde. Onze paarden worden gehouden op een sociale manier die zoveel mogelijk tegemoetkomt aan hun natuurlijke behoeften (zie ook http://tresbiencoaching.nl/hoe-leven-onze-paarden/ ). Dit zorgt ervoor dat zij uitermate invoelende en vooral ook veilige coachpaarden kunnen zijn. Ik heb gedurende vele jaren een goede vertrouwensband met hen opgebouwd, wat zowel de veiligheid als de effectiviteit van de coaching ten goede komt.

De kudde bestaat uit zes verschillende paarden (6-32 jaar). Door de uiteenlopende karakters, achtergronden en uiterlijk kan al naar gelang de situatie altijd het juiste coachpaard gekozen worden. Ook kan er gedurende een coachtraject eventueel gewisseld worden van paard, om de vooruitgang van de cliënt optimaal te benutten en te bevorderen.
Zie ook http://tresbiencoaching.nl/onze-paardenkudde/

Locatie

Coaching door Très Bien vindt in principe DSCF1592plaats op onze eigen locatie, in het groene buitengebied van het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland, met alle rust en privacy vandien.

De locatie is centraal gelegen in de Euregio:

Maastricht: 15 km | Aachen: 25 km | Liège: 30 km | Hasselt: 60 km | Eindhoven: 100 km | Brussel: 120 km

Ik coach zowel in het Nederlands als in het Engels. Dus internationale cliënten of gezelschappen zijn ook van harte welkom.

Contact informatie

Très Bien Coaching
Banholt, Zuid-Limburg (15 km van Maastricht)
http://tresbiencoaching.nl

Email (voorkeur): info@tresbiencoaching.nl
Tel: 06-53937939

Tres bien on facebook